Flere af klubbens stolte sønner har været skakaktive i den forgangne weekend. Først og fremmest var tre Springerfolk (Adrian, Aage og Jan) med, da vores gode naboer fra Fredericia Skakforening afviklede stor Weekendturnering fra d. 19/5-21/5. Derudover var Formanden såmænd ved brættet ved en stærk Open i USA.
Vi starter med at give ordet til Jan Rosenberg: Adrian med i den såkaldte “Kandidatgruppe”, hvor guleroden, ud over en god præmie, var deltagelse i næste års IM gruppe. Adrian gjorde det virkeligt godt og endte på en flot 3. plads i en stærk gruppe. Han var med fremme hele vejen og tabte kun det sidste parti til topseedede Lars Hansen. Efter min bedste vurdering er han stadig i fremmarch rent spillemæssigt. Aage Søndergaard deltog i Basis 2 og og lagde skidt id med 1/2 af 3. Men som vi kender den gamle fighter lod han sig ikke slå ud,og vandt de sidste 2. Og (selvfølgelig) var han endnu engang involveret i turneringens absolut sidste parti, hvor han efter et par omveje satte modstanderen mat med 2 Løbere mod en enlig konge. Jeg havde sikret mig mod ratingtab ved at være turneringsleder…!
Undertegnede var i forgangne uge en tur til konference i Florida og havde derfor grebet chancen for at blive hængende i weekenden for at spille med i 28th Space Coast Open. Som navnet indikerer lå spillestedet ganske tæt på Cape Canaveral i Florida og umiddelbart efter sidste runde var der da også mulgihed for at opleve opsendelsen af en bemandet rummission.
Jeg havde sneget sig med i en stærk Schweizer gruppe, der havde en bundgrænse på 1800 i rating og var toppet af tre stormestre. Seedningen sagde 25 ud af 36 og resultatet 2 point af 5 mulige var jeg egentlig godt tilfreds med, specielt da jeg blev parret med virkelige stærke modstandere hele weekenden. Alle modstandere var ratet 2000+ og inkluderede en FM samt to IM’ere. Jeg bankede FM’eren i et spændende parti, men sidstedagen bød desværre på to nederlag mod hhv. en ældre amerikansk IM og en ung Cubansk IM’er. Ja, vi har vel allesammen vores begrænsninger.
Det var en sjov oplevelse, at opleve hvordan sådan en turnering var arrangeret med en del udenoms forelæsninger, simultaner, mm. Jeg fik f.eks. lov til at hilse på GM Sam Shankland (se billedet nedenfor), der med et rating på 2711 lige sniger sig med i verdens top-30. Han gav en times spændende foredrag om hvordan han arbejder fokuseret med at skærpe sine beregningsevener sammen med danske GM Jacob Aagaard.